Lyckan är total... ibland. När den vill.

Idag var första dagen jag vågade smaka på tanken i min hjärna som sa hemmastadd . Det SMÖG sig fram saaakta och försiktigt när jag var påväg in från bussen. En känsla som faktiskt antydde att jag kanske, kanske, kanske ändå känner mig lite mer hemma här nu.

"You're trying too hard, surrender."

Mormor har en massa gamla tidningar hemma hos sig jämt. I högar. Jag vet inte riktigt varför hon sparar på dem. Det är som ett tics antar jag. En tvångstanke att inte kunna slänga en tidning förrns hon läst den. Rätt så störande men ganska fascinerande och ibland kan det vara bra till och med. Igår hittade jag en Allers-tidning från 1987 nämligen. Ja ni hörde rätt. 1987!
Däri fanns allt möjligt roligt. Hittade bl.a. stickmönster till ascoola tröjor så nu funderar jag på att köpa hem garn och stickor och börja sticka! Behöver lite sysselsättning efter skolan när jag kommer hem. Och har ju dessutom alltid viljat syssla med stickning så what else better time to start than now?!


Jag vet inte om jag har berättat om en längtan jag haft sen X antal år tillbaks?
Jag har innerligt viljat äga ett par hängselbyxor. Mer än något annat plagg har jag viljat ha exakt sådana. Tycker det är hur snyggt som helst! Nu har jag äntligen fått lägga vantarna på ett par från tradera som var helt oanvända. Min lycka är total!

Och i brist på en annan bild (eftersom hängselbyxor verkar vara ett sällsynt plagg både på bild och i affär) så kommer här en <random3 bild från okänd källa på just ett par hängselbyxor. Ni får ett bröst på köpet. Passa på å titta. Ni vet inte när ni kan få se ett bröst och dess nipple nästa gång. Phew! Långt inlägg men wtf.

Hängselbyxor1
Note to Drottning angående förra inlägget: Njäe det är SheBang du tänker på. T.a.t.u har gjort låtar som All the Things She Said och Not Gonna Get Us. Men Shebang är ju några andra oförglömmliga old-schoolisar. Speciellt sammankopplar jag Romeo till filmen Adam & Eva som förövrigt ÄGER! puss!

.........................................................
"But in a while though, aren't you tired?
Oh isn't it making you lose your mind?"

Steampunk.

Har ni hört talas om Steampunk? Det uttrycket hörde jag första gången för bara några veckor sen av en kompis!
Sen har jag kollat upp lite mer vad det är för något och ja tycker det är en ascool stil! Det är typ en gammal stil i framtiden.. hmm.. svårt att förklara. Googla det!

Haha bara för några dagar sen återupptäckte jag t.a.t.u som man lyssnade på när man var mindre. Dom har ju fan några låtar som är väldigt bra asså^^

Jaa, det finns inte så mycket nytt att skriva om just nu. I torsdags gjorde vi vår första film. Den blev rolig XD
Ikväll ska ja se på massa filmer tror jag. Skönt med en första ledig dag sen jag kom hit."You weren't there
Distant, far away
It's like this every day."

Rosa Piano.

Jag tror inte att det är menat att man ska inleda sin dag från klockan 09.00 på morgonen med att se Det Sjunde Inseglet. Det var i alla fall det vår klass fick erfara idag då vi hade fått det i uppgift! Fast den var ju väldigt sevärd, förstår varför det är en klassiker! 

När vi sett klart filmen återstod cirka två och en halv timme tills vår manuslektion började så då gick vi upp till fiket där det var så gott som tomt. Men det fanns dock ett rosa piano där!! Då det visade sig att många i klassen var musikaliskt begåvade hade vi allsång för att pigga upp våra nedsegade hjärnor. Bohemian Rhapsody är inte lite bra.

Hela eftermiddagen - i tre timmar det vill säga - hade vi manuslektion. Sjukt kul!! Vår första läxa som vi fick igår inför denna lektion gick ut på att tjuvlyssna på ett samtal. Folk hade snappat upp riktigt roliga dialoger xD Det blev jättekul! Jag har roliga klasskompisar. Om ett år har jag magrutor för att jag skrattat så mkt... "Passar utmärkt!"

Tröttheten är överhängande. Jag är helt slut när jag kommer hem från skolan om dagarna! Det är så mycket nytt att min hjärna nästan inte kan bearbeta det! Det som nästan gör mig tröttast är resetiden på väg till och från skolan som är en timme enkel väg. Med massa folk och att hålla reda på vart man ska åka så är det ju inte så jättekonstigt att jag blir trött. Saknar hemma där jag bara kan ta cykeln/gå någonstans när jag vill. Utan att ha en MASSA folk omkring mig som också är påväg någonstans med andan i halsen!
Hoppas dethär är någon slags barriär som jag måste ta mig över och sen att jag kanske vänjer mig vid allt resande. Buss går ganska bra men tunnelbanan är jobbigare. Måste dessutom komma på ett sätt att fördriva min restid på ett roligt (läs: så roligt det går) sätt så det går snabbare. Om jag läser brukar jag bli åksjuk så det är inte ett särskilt bra fungerande sätt XP

Skolnytt: Idag har vi sett på två filmer. Den ena The Cabinet of Dr. Caligari och den andra High Noon. Båda var bra! Och rätt så roliga på ett sätt som bara äldre filmer kan vara roliga på. Med överskådespeleri och dyligt XD På lunchen köpte alla (alla utom en som köpte pizza) Sushi och så satte vi oss på gräsmattan i parken och hade lite lunch-picknick. Ytterst trevligt!
Tror jag kan NÄSTAN alla namn nu!


"Hold fast till the break of daylight when
The shadow proves the sunshine"

Första dagen i nya skolan.

Ja men det gick ju riktigt bra detdär! Verkar bli intressanta klasskompisar^^ Fast egentligen är det lite för tidigt att veta men det är mitt första intryck. Den här klassen kommer inte slå min förra men kommer nog en bra bit på vägen XP Jag är inte den enda som är född 90 heller, det känns betryggande!

Efter skolan mötte jag Peter och Hanna. My GOSH vad skönt det var att få se två välkända ansikten. Kändes så nära hemma jag kunde komma just nu:) Skulle vilja hem och äta spontan-tårta med Andreas eftersom han fyller år idag, fast han har lovat att skicka en tårtbit så jag får väl nöja mig XD Förövrigt saknar jag att kunna cykla överallt jag vill, när jag vill!

Nu ligger Immis nya uppe på Spotify. Me Likes!
"I knew the odds were I'd never win."

På plats i sthlm!

Wiie! Nu är jag här! Vädret välkommnar mig med 25 grader och sol:) Har inte hunnit packa upp nånting än men ska väl göra det framåt kvällen. Tågresan gick jättebra och ovanligt snabbt. Det var inte så många som åkte och jag fick en ganska ny vagn, vilket innebar: eeeel! Så jag satt och kollade på film hela vägen ner ^^ Var lite bökigt senare att frakta all packning på t-banan och bussen men det gick bra och ja kom hem med allting tillslut!

Idag har jag varit hos min moster och hälsat på mina gosiga kusiner! Lite senare ska vi iväg och käka antingen sushi eller pizza. Jag hoppas på sushi för det har jag varit sugen på hur länge som helst nu!!

Imorgon börjar skolan och imorgon släpps även Imogen Heaps nya skiva :D
Du kan  hitta hela skivan här:
http://www.imogenheap.com/ellipse/?loc=interstitialskip Har hittills fastnat för tre låtar speciellt och det är First Train Home, Between Sheets och Tidal. Bad Body Double är också jättebra!
Efter skolan, imorgon, ska jag träffa HannaM dessutom så jag är jätteglad!
Yeah yeah whatever ? XD

Fröken Sverige

Igår kväll såg jag Fröken Sverige. Har sett den en gång förut men det var för typ tre år sen så jag tänkte det var på tiden igen!
Är en helt okej film och jag enjoyade den ^^ Fast jag skulle nog inte rekommendera den till nån jag känner för tror inte nån skulle uppskatta den. Man ska inte ha höga krav på filmer ibland utan ta dom för det dom är. Den skulle ju inte kunna vinna en oscar direkt. Många klagar på svenska filmer och tycker dom är mesiga och det ena med det andra men jag har börjat uppskatta dom mer och mer på senaste. De ger ibland en mer personlig känsla som utländska filmer ofta inte kan ge en. Jag kan stå ut med att dialogerna känns stela och onaturliga till en viss grad och den lite mer grådassiga färgen i svenska filmer - Bara filmen i stort känns personlig och ger mig någonting. Det kompenserar! Sen finns det ju såklart undantag som inte kompenserar något med något -.-


Fröken Sverige

"Don't ever be someones slogan, 'cause you are poetry."

Åker 22 aug!

Jag känner mig omotiverat trött idag och ska nog bara se på en massa filmer hela kvällen som det känns. Har varit trött ända sen jag vaknade..

Har trots min trötthet idag ändå fixat klart lite saker inför flytten! Bl.a. fyllt i CSN-papper så jag ska få inackorderingstillägg och så har jag bokat tågbiljett samt skrivi ut tunnelbane-kartor (noOb som jag är) XD Det kan faktiskt vara bra att ha den första tiden! Jag har skrivit ner saker som jag ska ha med mig till och med.

Jag längtar som ett as just nu tills dagen då jag åker ner. Känns ganska skönt att få se nått nytt."So I jumped up trying
to feel like an angel flying.
Watch out for the power lines
unless you wanna die."

Flyttfest!

Det var sannerligen en av de roligaste fester jag varit med på :)
En snabb sammanfattning: ett krossat glas, en sur granne, en jävla massa roligt gitarrspelande och allsång, lapdance, kladdigt golv, glada och mysiga goda vänner, en serenad på balkongen och en jävla rolig fest.
Det är inte varje dag man går ut på balkongen och får "Devil in disguise" sjungt för sig xD Det enda som var synd var att en del viktiga personer inte kunde komma :/ Men det är sånnt som händer! :) Tack för en trevlig fest och tack mamma2 för en tacogratäng som hette duga :D Sjukt god!
Jag och min kära hatt

"You see, it's too much to ask for
and I am not the doctor!"

Movieday

Idag har jag sett två filmer. En film-dag kan man säga!
Den första filmen som fick inleda dagen såg jag hemma hos Björn och den hette Seven Pounds. Tycker den var asfin och jag hatälskar den. Verkligen sevärd. Så bra att jag tror jag ska se den fler gånger^^
Den andra filmen gick jag med Becka på bio för att se. Hmm.. menings-fuckups o_O? Men anyways! Baksmällan (eller The Hangover) har ni säkert hört talas om. Tyckte den var väldigt rolig och den inbjöd till många skratt kan jag säga! Sevärd utan tvekan!
En ganska så perfekt dag! Askul att träffa Becka på egen hand igen också. Long Time No See >:O
Har börjat längta väldigt mycket till Stockholm. Ska bli så kul och spännande med nytt! Har även börjat längta till juletider av någon okänd anledning som jag inte vet var den kommer ifrån. Hmm..


"And if I threw a party and invited everyone I knew
I will see the biggest gift will be from you"


Yran: Dag3

Den tredje dagen skulle jag inleda yran med att se Dead By April men jag pallade bara inte att gå dit till 19.15..! Var så jävla slut att jag knappt kunde hålla kroppen uppe! Så jag valde att ta en powernap (success) och dra dit lagom till Hello Saferide (asbra) som började vid åtta-tiden. Lite synd att jag missade Dead By April men äh.
Såg även Corroded som är jättebra! Förstår inte att dom fick spela på lilla GAFFA-scenen bara o.O

Efter det blev det att gå vidare för att inta platser till president-talet - som jag älskar varje år! Talet avslutades med ett fett fyrverkeri till Michael Jackson-låtar. Fy vad jag rös. Han är så jävla bra.. fan att han är död:(
Efter presidenten skulle vi gå på toa och sen återvända för Lady GaGa. Yeah.. right. Det var omöjligt att komma tillbaks till våra rymliga platser efter toabesöket. Det var VÄGG. Och SÅ mycket är Lady GaGa faktiskt inte värt för mig att se att jag genomlider vad som helst XD men istället gick vi ner och käkade lite på stråket. Typ panerad ost, det var så jävla GOTT!!! Jag tror jag är en sån person som vill njuta mat på natten för det är alltid som godast då och jag äter som abolut mest då :S
Slukade allt och gick vidare till Silent Disco som var asigt askul!! Dansade ihjäl migX)
(Plus att en snygg kille började dansa med mig så då blev jag glad=D) Och så träffade jag massa folk som är trevligt:) Jag tror jag har en sjukdom. Och det är att ifall jag börjar dansa så kan ja inte sluta.. Det är kul!

Precis innan jag skulle hem tänkte jag att nu får man ju passa på att handla det sista man vill ha i tälten också. MYEeES vilken smart tanke av mig! Jag hittade två halsband för 40kr st och ett armband för 30 spänn! Det fullbordade min kväll:)

Jävla skit.. kommer sakna yran men nu kan jag leva på den stämmningen ett tag. Älskar konserter. Funderar på att börja jobba med det sen. Nått event-grejs liksom. Well well! Slutet gott, allting gott! (Jag har för övrigt blivit beroende av Anna Ternheim)


"With hope of finding more
Not feel shallow not get bored
And find it useless, feeling meaningless"


Yran: Dag2

Ikväll var det många fler folk på yranområdet kändes det som. Lite svårare att förflytta sig smidigt. Men nog gick det allt!
Bättre väder fick vi idag också! Inget regn som igår, så det är jag verkligen tacksam över. Hoppas på likadant väder imorgon.

Tjao, ett axplock av artister som jag såg idag var då Veronica Maggio, Mew, Await the End, Ulf Lundell, A Camp m.fl. Älskade när Veronica körde Dumpa Mig, Stopp och Jajaja!! Det är dom jag lyssnat mest på förutom 17 År och Gammal Sång tror jag. Vid tiden för Mew var jag ganska så jäkligt trött.. Så jag körde slut på mina sista krafter, sen stod ja bara å stirra och lyssnade på musiken och sen kände jag att det fick bli hemgång, kunde inte ta in så mkt mer! Så, nu är det bara en liten dag kvar på yran. Det blir president-talet imorgon, ser verkligen fram emot just det!

Jo just det! Var hemma hos farmor en stund och hälsade på med faster innan yran också. Det har jag verkligen längtat efter! Fruktansvärt mysigt och trevligt:)

I'll be leaving soon o.O

"And no love in the world
Not even yours
Could satisfy me"