Innan jag kan välja, väljer jag dig.

"Välkommen du, som har gått sönder. Du är inte ensam.
Välkommen du, som misstänker att du tillhör andra sorteringen
och att du kanske av barmhärtighet borde blivit bortrensad långt tidigare. Du är inte ensam.
Ditt namn är skrivet i mina händer.
Alltid ska jag glädjas över dig.
Innan jag kan välja, väljer jag dig.
Fortsätt att räkna dina fingrar som barnmorskan gjorde på dig när du föddes.
Du är fullkomlig.
Fortsätt att andas. Ett andetag och nästa
tills andningen fungerar normalt igen
och du förstår att du vågar tro att
du är fullkomlig."

- Jonas Gardell


Igårkväll sände Jonas Gardell sitt programinslag i P1 Vinter (på radion alltså). Det var bra! Fruktansvärt vad Jonas Gardell är otrolig på att uttrycka sig med ord. Jag höll på å garva ihjäl mig vissa stunder. Låg där och lyssnade och försökte att inte brista ut i ett gapskratt eftersom klockan var sent och Niklas låg och sov. Men det var smått omöjligt kan jag berätta!

Julafton dårå: Den blev väldigt mysig! Firades hemma hos syster Linnéa med pappafamiljen. Åt svinmycket, kollade på Kalle Anka såklart och Kan du vissla Johanna (råkade missa Karl-Bertil Jonssons Julafton:( ) Senare på kvällen öppnade vi lite julklappar och därefter spelade vi TP - Disney Edition. Som sagt en väldigt mysig kväll!

Idag har jag varit ute i snön och.. ehm.. jaadu, jag vet faktiskt inte riktigt vad jag egentligen uträttade men jag lyckades bygga upp en snöpingvin som hundarna förstörde så fort den blivit klar. Jag busade sen i snön med Billy och Kevin och gjorde ninjutsufall nerför den stora backen framför huset. Ända ner. Skottade lite gjorde jag också.
Kort sagt: Jag fick mig lite motion i min ensamhet. Faktiskt  gillad self quality time i högsta grad!Tillägg: OC-avsnittsräknaren uppmäter 8 på nördskalan

Film

Nu har jag sett The Eye. Jag hade inte så många förhoppningar om denhär filmen så utan förutfattade meningar satte jag mig ner för att se den.

Den var läskig... Det är allt jag har att säga och jag skulle hellre ha sett den med någon än mig själv.


Filmen the eye

Jag ska inte se den japanska versionen.. now that's a promise I'm not going to keep :D


Looking back

Det är dan före dopparedan och jag har entrat Ranchen! Åt nyss jättegod mat; potatisgratäng, sallad och jag skulle vilja kalla det lövbiff - om det var lövbiff vet ja inte men jag tyckte det va de. Har ni btw smakat på Kiviks Äppelglögg? Det hade inte jag heller tills idag. Det var överraskande jättegott : D Smaka vettja!

Dagen förövrigt började ganska segt men har artat sig väldigt bra ändå tycker jag! Påväg hem till Ranchen köpte jag två filmer; The Eye och Superbad (eller med en ologisk svensk översättning: supersugen...). Alla julklappar har jag med mig också. Så, nu kan julen få komma, jag har varit redo länge! Det enda problemet jag inte har klart för mig än är what to wear on christmas eve... Men kommer tid kommer råd:)

Häromveckan lyckades jag hitta en gammal blogg från tiden jag gick i nian. Jag skrev tydligen på någon blogg på hotmail som jag iaf totalt hade glömt bort. Det var SJUKT roligt att läsa igenom den måste jag säga XD Varför var jag så rolig då? Varför är jag inte lika rolig längre ? :O Kolla liksom på dethär utdraget:

"Jag känner VÄLDIGT starkt för att bara skita i alla spanskalektioner som är kvar nu till sommarlovet eftersom jag ändå har ett G och kommer inte få varken högre eller lägre. Vad är det då för mening med att ens gå dit? Man kan ändå inte trycka in ett enda mer spanskt ord i mitt huvud. Vi skulle svara på ett brev som vår lärare hade skrivit idag också och jag lovar; alla ord som jag har lärt mig är totalt borta. Jag hade skrivit inte ens en halv sida och kände mig klar men då frågade någon hur mycket man skulle skriva minst. När min lärare sa: mer än en halv sida iaf, så gav jag upp och intalade mig själv att aldrig välja spanska på gymnasiet som jag hade tänkt först."
- frustrerad Camilla i nian

Det ser ut som att jag har lyckats hålla något  jag lovat mig själv! Som ni ser: jag lovade att från  den dagen aldrig välja spanska i gymnasiet, vilket jag heller inte gjorde :D DET är guld! Jackpot liksom! Tillbakablickar som får livet att kännas högst tillfredsställande ^^

Ne, nu ska jag se på The Eye, bloggar sen om betyget på den^^

Fullt sjå!

Idag har det varit fullt sjå hela dagen!
Började den dock med ett långdraget och myspysigt uppvaknande till julmusik och diverse random radiolåtar och radiosnack från P3 morgon. Gick upp och tog en lång varm dusch. Käkade frukost medan jag såg på Sunes Jul och skrattade för mig själv. Älskar julkalendrar!
Väl på skolan hade våran bildlärare Maria tagit med fika som hon bjöd på eftersom det var hennes sista dag innan hon går på barnledighet. Det kändes sorgligt.. Hon är en såndär glad och trevlig lärare som man blir glad av!
Jag, Daniélle och Tobias klippte klart en film om vår jordkonstdag i ESBD sen. Jag känner, så fort jag sätter mig framför ett filmklipparprogram, att jag älskar det! Jag blir helt extatisk på alla sätt. Älskar helt enkelt att skapa med film och jag vill absolut bli bättre på det! Drömmen skulle vara att få jobba med det.
Efter Estetisk Verksamhet var det dags för Religion A. Vi snackar om buddhismen och kom då självklart in på Dalai lama. Då kom jag på att jag sett en bok av honom hemma i bokhyllan så jag tog fram den när jag kom hem. Läser den nu. Lycka! heter den och är faktiskt en väldigt intressant bok att läsa. Känns som att man får ut något av att läsa den liksom. Jag älskar att studera filosofier och människors sätt att tänka så därför vore det väldigt intressant att bli psykolog också.
Hur som helst så stannade jag kvar på skolan ett tag med Belinda efter att vi hade slutat, för att måla. Nu är tavlan inte klar än på ett tag men jag tänkte visa den ändå, exklusiv preview till alla mina bloggläsare liksom (för den finns inte på bdb):D

Min tavla som ej är klar 
Jag ska fixa till håret på snubben och ögonen på ängeln och lite såntdär men sen ären nog klar:)

Plötsligt när jag och Belinda stod där i vårat målande kom en man in i klassrummet och frågade om vi hade glömt kvar några nycklar på skåpen i bilds skåpkorridor men det hade vi inte. Jag gick ändå dit för att se vem i vår klass som hade varit så klantig att inte ens låsa sitt skåp utan glömt låset med nycklarna i, liggandes ovanpå. Det var Simon som hade glömt det.. Så jag tog vara på dom innan de kom i fel händer! Sen återgick jag till att måla ett tag till med Belinda. När klockan blivit framåt halv sex gav vi upp och skulle gå hem. När jag klätt på mig och går genom korridoren ser ja plötsligt ett par nycklar TILL(!!!!) som någon glömt kvar i hänglåset på sitt skåp. VA FAN??!!! Hur vimsiga ÄR folk egentligen??? Det var Maries nycklar som jag denhär gången fick ta vara på.. så nu har jag två nyckelknippor att lämna till dess rättmätiga ägare imorgon. Jag känner mig ibland som klassens lilla kalender, det är nästan alltid jag som kommer ihåg och organiserar allt. Både i läxväg och alla andras "to-do-stuff" TragikomisktXO
Am I the only sane person here anymore?...
Mamma hämtade i alla fall upp mig senare och vi åkte på Lillänge för att sedan åka hem.
Imorgon äre Luciafirande i Stora k:an 9.30. Sjukt mYS!!!


Prov, true friendship och julkänsla

Äntligen, äntligen, äntligen verkar det som om snön faktiskt har kommit för att stanna hela vintern! Ovanligt snabbt gick det också dethär året måste jag säga. Den liksom bara, på något vis, kom dit, tinade lite och lade sig sedan. Brukar det inte liksom ta kanske åtminstonde tre gånger innan snön verkligen fryser ner i marken och brukar det inte bli en massa slask innan det? Men jag klagar verkligen inte! Jag älskar det så för mig får det gärna vara!

Idag gick jag till skolan med den härliga tanken av att jag inte hade några läxor eller saker som kändes jobbiga på dagens agenda men ack så fel jag hade. Så fort jag satte min fot på skolans område kom jag plötsligt ihåg att vi skulle ha ett såkallat Reading Test på Engelska C.. GUD!!! döda mig!! Inte det att det är några problem när det gäller min kunskapsnivå, att jag liksom inte skulle klara det eller något, men fy tusan vad tråkigt det är.. Bara blä vad segt. Till min stora förskräckelse fick man inte heller ha någon musik på i sina hörlurar. Ingen musik betyder obekväm tystnad med småkraspande blyertspennor på papper som bläddras i hast för att hinna klart så man får sluta. Det - för mig - är det jobbigaste nästan med prov..


I korridoren påväg hem träffade jag Nina. Det första vi la märke till var att vi (som vanligt) köpt likadana vinterjackor. Jag fattar inte hur vi lyckas men nog lyckas vi alltid! Exakt samma fenomen inträffade när vi skulle gå på stan för kanske två år sen och leta efter en vårjacka. Gick in på Lindex och gick omkring ett tag på egen hand och möttes sedan upp i affären för att se vad vi hittat.. exakt likadana jackor! Det känns skönt att jag är blessed av en sån vänskap som aldrig dör ut även fast man inte snackar med varandra varje dag. Och vi förstår alltid varandra mer än vi tror, tror jag.
Varje människa borde få ha en sån vän som Nina med sig under sin uppväxt.

Oj, det blir en lång blogg som många inte kommer orka läsa säkert men jag pinnar på ändå för nu ska jag berätta om min första gradering till 9 Kyu i ninjutsu!

Igår kväll övade jag massa grepp och slag på stackars mamma och upptäckte att den ändå satt ganska bra; dendär kunskapen som jag aldrig tror att jag har inför prov av olika slag! Kände mig inte särskilt nervös just tack vare det! Självklart kom inte nervositeten förrns precis innan vi skulle börja graderingen men det gick faktiskt jättebra!
Det var till och med kul! Kände mig ovanligt avslappnad efter graderingen måste jag säga, har nog gått och tänkt på den i hemlighet, i bakgrunden.
Så nu kan jag stoltsera med ett rött bälte i ninjutsu, 9 Kyu! Nu är bara frågan när vi får våra beställda dräkter. Hoppas snart! 

Helgplanering:
Fredag efter skolan - göra tårta med Tobias och Andreas
Fredag kväll - Fira Elin med Becka (och Elins pöjk Niklas)
Lördag - Ninjutsuläger
Söndag - Ninjutsuläger


Måste bara tillägga att Boston Tea Party med mina älsklingar Filip & Fredrik är sanslöst kul att titta på. BLir på så bra humör av dom och deras konstiga spekulationer! 

Var på Jamtli i helgen också med mamma och janne och det var hur mysigt som helst. Kallt men jättemysigt! Det ska ja liksom vara sådär kallt på julmarknad för att man riktigt ska känna att julen och vintern är här! Köpte fina julklappar till olika trevliga folk och kände mig allmänt julig. Förövrigt kollar jag på Sunes Jul, ett avsnitt varje dag och min julkänsla kryper allt närmare.

När jag mötte filip och fredrik utanför på min gata istan.

And that's just how it is
and how it's always been
It's where my reason stops
and something else comes in
I know it doesn't make sense, but still
Calleth You, cometh I
That's how  it is.